Leírás
Szív alakú, szilikon forma sütemények, torták készítéséhez. Ideális lehet születésnapi, névnapi, valentin napi torták készítésére is, legyen szó forró, vagy hideg süteményről. Használati tanácsok: Az üres szilikon formát tegyük a sütőrácsra, vagy tepsire, mielőtt beletennénk a tésztát, mert az anyaga lágy és így könnyen kiborulhat belőle a töltelék Sütés előtt kenjük ki kevés zsiradékkal Ha hűtött ételt készítünk, akkor előtte hideg vízzel öblítsük ki Védjük a szilikon formánkat a közvetlen hőhatástól, azaz ne érintkezzen nyílt lánggal A szilikon formába késsel vagy éles eszközzel soha ne vágjunk, mert megsérülhet. Érdemes szeletelés előtt kiborítani a süteményt a formából és csak ezt követően felszelni A szilikon sütőformából akkor lehet a legszebben kivenni a desszertet, ha sütés után megvárjuk, hogy teljesen kihűljön a formában Első használat előtt: Első használat előtt a szilikon sütőformát alaposan mossuk el meleg mosószeres vízzel, töröljük szárazra és kenjük ki bőségesen zsiradékkal. Erre legközelebb már csak akkor lesz szükség, ha a forma nagyon kiszáradna. A szilikon sütőformák tisztítása: A szilikon formák könnyen tisztíthatóak. Érdemes őket kézzel elmosni, mert így marad bennük minimális mennyiségű zsiradék, nem száradnak ki. Tisztításhoz ne használjunk dörzsi szivacsot vagy maró hatású tisztítószert. A forma sütés következtében bekövetkező színvesztése a használatot nem befolyásolja. Mind a magas, mind az alacsony hőmérsékletet (-40 ºC és 230ºC) jól bírják. Sütésre és fagyasztásra egyaránt jól használhatjuk őket. Anyag: Szilikon Méret: Átmérő: ~23 cm Magasság: 3,5 cm Szín: Piros Súly: ~125 g